Chleb tostowy

chleb
chleb

Dziś przepis na chleb tostowy domowej roboty. Prosty, szybki i łatwy. Podobnie jak z bułeczkami- kwestia tego, czy wolimy poświęcić trochę czasu i upiec samodzielnie,  czy po prostu kupić. Propozycja jest raczej dla tych pierwszych.

Składniki dostępne są w każdym sklepie- najlepszy wychodzi z mąki tortowej Basia.

Składniki

  • 270 g letniej wody
  • 50 g drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g oleju roślinnego
  • 400 g mąki pszennej

Wersja z robotem: wrzucić wszystkie składniki i wyrabiać ok. 2 min. Jeśli nie posiadamy tego typu urządzenia- wrzucić składniki do miski i wyrabiać ręcznie do połączenia-ok. 10 min.

Gotowe ciasto przełożyć do (podłużnej- 30-40cm) foremki i piec 15 min. w temp. 100C, a następnie 35 min. w temperaturze 200C.

To pole jest wymagane
To pole jest wymagane
captcha To pole jest wymagane

Udowodnij ,że nie jesteś robotem, podaj wynik powyższego działania.