Chleb bezglutenowy

chleb
chleb

Przepis na chleb bezglutenowy na życzenie jednej z Czytelniczek :

  1. Zakwas- można zrobić samemu, można wziąć od znajomych, a potem za każdym razem odłożyć trochę ze swojego ciasta- przetrwa do 3 miesięcy w lodówce.
  2. ½ maki gryczanej
  3. 110 g maki jaglanej
  4. 110 g maki ziemniaczanej
  5. 2 łyżki soli
  6. 2 łyżeczki drożdży
  7. 650 ml wody.

Połączyć wszystkie składniki i wyrobić mikserem lub -trochę dłużej – ręcznie. Zostawić w blaszce ( dłuższa keksówka) na około 3 godz. Piec w temperaturze 180 stopni C- bez termoobiegu. Smacznego!

To pole jest wymagane
To pole jest wymagane
captcha To pole jest wymagane

Udowodnij ,że nie jesteś robotem, podaj wynik powyższego działania.