Lekka, wakacyjna przekąska

tosty
tosty

Przed nami okres urlopowy i długie godziny spędzane w ogródku czy nad wodą. Gdy temperatury sięgają zenitu, mało kto ma ochotę i siłę na wielogodzinne gotowanie. Postawmy więc na lekkie i smaczne przekąski, których przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Chrupiące tosty z pastą z makreli i czerwonym pieprzem? Czyż to nie brzmi smakowicie? Do tego świeży szczypiorek prosto z ogródka, kilka kaparów i wakacyjna przekąska gotowa.

TOSTY Z PASTĄ Z MAKRELI I CZERWONYM PIEPRZEM

Składniki na 6 porcji: 
- makrela wędzona300 g
- jajko 2 sztuki
- majonez 2 łyżki
- świeży szczypiorpęczek
- kapary  1 łyżka
- pieprz czerwony  do dekoracji
- Chleb Tostowy (np. 4 Ziarna Dan Cake) 12 kromek
Wykonanie:

Makrelę wędzoną oczyścić z ości, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę. Makrelę połączyć z jajkiem, dodać majonez, kapary, posiekanym szczypiorek posiekać i wymieszać. Kromki Chleba Tostowego 4 Ziarna Dan Cake zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować pastą z makreli i udekorować czerwonym pieprzem.

Przepis poleca ekspert Dan CakeRobert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy

To pole jest wymagane
To pole jest wymagane
captcha To pole jest wymagane

Udowodnij ,że nie jesteś robotem, podaj wynik powyższego działania.